Specialtandpleje

Specialtandpleje er et specialiseret tandplejetilbud til børn og voksne med så store funktionsnedsættelser, at de ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud.

Hvad er specialtandpleje?

Specialtandpleje er et specialiseret tandplejetilbud til børn og voksne med så store funktionsnedsættelser, at de ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud hos praktiserende tandlæger, omsorgstandplejen eller børnetandplejen.

Behandlinger i specialtandplejen
I specialtandplejen har man krav på at få samme behandlingsformer, som kommunal børne- og ungetandpleje eller private tandlægepraksisser tilbyder.

Behandlingerne i specialtandplejen omfatter primært nødvendige istandsættelser af tandsættet. Læs mere om behandlingerne i specialtandplejen.

Hvor kan man blive behandlet og hvem foretager behandlingen?
Behandlingen udføres af personale fra den kommunale tandpleje og eventuelt i et samarbejde med Specialtandplejen i Region Midtjylland, hvortil der også kan henvises til behandling i helnarkose.

Region Midtjylland har organiseret den regionale specialtandpleje som en samlet enhed i regionen med Afdeling for regional specialtandpleje på Regionshospitalet Viborg. Afdelingen har tandklinikker på 4 hospitaler: Odder, Randers, Holstebro og Viborg.

Den væsentligste lovgivning vedr. specialtandpleje er:

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Brevkasse

‘Spørg Johan’ og få svar.